Website Andreas Burnier

April 8th, 2014 Comments Off

In 2002 overleed schrijfster, feministe en hoogleraar Andreas Burnier (pseudoniem van C.I. Dessaur). Eind 2014 zullen twee boeken verschijnen die aandacht schenken aan haar leven en werk: een biografie geschreven door Elisabeth Lockhorn en Ruiter in de wolken. Joodse essays 1989-2002 (nagelaten werk van Burnier), samengesteld door Daniel van Mourik en Manja Ressler.

Om vóór het verschijnen van de twee boeken al aandacht aan Andreas Burnier te schenken is door de Stichting Andreas Burnier een virtueel monument gemaakt over haar werk en leven: www.andreasburnier.nl. Op deze website zullen regelmatig blogs over Andreas Burnier en haar werk worden gepubliceerd. Ook kunt u hier besprekingen van haar werk en ongepubliceerd werk vinden.

De bijdragen van Andreas Burnier aan de literatuur, maar ook aan belangrijke maatschappelijke discussies, zijn van groot belang geweest. Haar voortrekkersrol in de homo-emancipatie, en in het naoorlogse feminisme in Nederland, haar kritische rol in de discussie over euthanasie zijn voorbeelden van haar nooit verminderde gedrevenheid in maatschappelijke en ethische kwesties. Haar opmerkelijke oeuvre verdient het om in de belangstelling te blijven staan.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Website Andreas Burnier at Nederlands Genootschap Vrouwenstudies.

meta