Voortzetting Wilhelmina Drucker Leerstoel

January 31st, 2014 Comments Off

De Wilhelmina Drucker leerstoel bij de UvA wordt verlengd tot 2018. De financiering is per 1 januari 2014 overgenomen door de Wilhelmina Drucker Fundatie.

In 2009 is op initiatief van Atria (rechtsvoorganger Aletta) de Wilhelmina Drucker Leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam ingesteld. Deze bijzondere leerstoel Politieke geschiedenis van gender in Nederland werd van 2009 – 2013 bezet door buitengewoon hoogleraar Mieke Aerts. Atria is bijzonder verheugd dat de aanjagende rol van Atria succesvol is geweest en dat deze leerstoel, en in het bijzonder de aandacht voor het vakgebied van de politieke geschiedenis van gender in Nederland, wordt gecontinueerd.

In 2012 is binnen de Wilhelmina Drucker Leerstoel een promotieonderzoek gestart, dat mede wordt gefinancierd door Atria. Dit onderzoek “Spektakels van burgerschap: de tentoonstelling als politiek repertoirestuk van het Nederlandse feminisme in de lange twintigste eeuw” wordt uitgevoerd door drs. Karlijn Olijslager. Atria zet de financiering van het promotieonderzoek voort.

Wilhelmina Drucker Fundatie

Bron: Atria nieuws

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Voortzetting Wilhelmina Drucker Leerstoel at Nederlands Genootschap Vrouwenstudies.

meta