Khadija’s Legacy: Women’s employment in Muslim countries

December 10th, 2012 Comments Off

Op 3 december 2012 promoveerde NGV-bestuurslid Niels Spierings op de invloed van de islam op de arbeidsparticipatie van vrouwen. Kernconclusie van zijn onderzoek is dat de islam geen monolithische kracht is die de arbeidsparticipatie van vrouwen in moslimlanden tegenhoudt. Andere factoren zijn van grote invloed. Het gaat dan bijvoorbeeld over zaken als opleidingsniveau, de economische welvaart in een land en het aantal volwassen vrouwen in een huishouden. De stelling dat de islam ervoor zorgt dat vrouwen weinig participeren op de arbeidsmarkt klopt dus niet.

Meer info: http://www.ru.nl/genderstudies/actueel/promoties/niels-spierings/

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Khadija’s Legacy: Women’s employment in Muslim countries at Nederlands Genootschap Vrouwenstudies.

meta