NGV adopteert vijf wetenschapsvrouwen

July 30th, 2012 Comments Off

“Beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte, spraakmakende en invloedrijke vrouwen. Gebundeld in een vuistdik naslagwerk” Zo opent de website 1001Vrouwen. Een initiatief dat de betekenis en rol van vrouwen in ons meer en minder recente verleden in de schijnwerpers zet en ook aandacht vraagt voor het digitale vrouwenlexicon, met sterke korte biografieën van vele opmerkelijke vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Voor de vrouwen in de rubriek ‘onderwijs en wetenschappen’ sluit dit initiatief prachtig aan bij de doelen van het Nederlands Genootschap Vrouwenstudies en daarom besloot de stichting om een vijftal vrouwen te adopteren met een ‘Kaatje Mossel’-pakket en zo het project (financieel) te ondersteunen.

Het NGV bestuur maakte een selectie uit een indrukwekkende collectie vrouwen en koos uiteindelijk voor een vijftal dames uit diverse hoeken van de wetenschap:

Op het moment dat dit bericht wordt geschreven, is bijna 40% van de ten doel gestelde financiering bereikt. Vanaf EUR 15,- kunt u zelf ook een vrouw adopteren. Het NGV kan het van harte aanraden. Alleen al het doorzoeken van het lexicon is een waar genot.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading NGV adopteert vijf wetenschapsvrouwen at Nederlands Genootschap Vrouwenstudies.

meta